BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Jom Borak

Monday, August 4, 2008

Seronok tidak terkata

Hari ini aku berasa sungguh gembira, kerana hari ini aku dapat membuat blog aku sendiri. Ianya adalah dengan bantuan ayah dan ibuku. Dah berapa lama aku ingin membuat blog, tetapi asyik ditangguhkan sahaja, kerana aku masih bersekolah lagi. Aku akan menceritakan semua yang aku rasa di dalam hati ini.


Sebelum itu, aku akan menceritakan pasal diri aku dahulu. Nama aku ialah Amira binti Azlan. Aku baru berumur 11 tahun. Aku bersekolah di Sekolah kebangsaan Kampong Melayu. Aku berada di kelas 5 Siantan. Makanan kegemaran aku ialah masakan emak, kari ayam dan roti canai. Minuman kegemaran aku pula ialah milo ais, milo tarik dan fresh oren. Cita-cita aku ialah ingin menjadi doktor jika bernasib baik. Jika tak bernasib baik jadi guru je lah.

Anggota keluarga aku mempunyai 5 orang, tetapi sebenarnya anggota keluarga aku ada 6 orang tetapi apakan daya rezeki tidak ada, kerana selepas aku lahir seorang sudah gugur. Jadi aku ada 3 orang adik beradik termasuk aku. Aku adalah anak yang pertama.

Adik aku yang kedua pula bernama Amirul bin Azlan. Dia berumur 9 tahun. Dia bersekolah di Sekolah Seri Intan. Dia berada di darjah 3 Berlian. Si Amirul ni dia tu punyalah degil dan keras kepala. Apa punya adiklah tu kan. Siapa yang ada adik macam tu memang rasa nak berapi dibuatnyakan. Tapikan kadang-kadang dia ni baik juga.

Adik aku yang terakhir pula berumur 7 tahun. Dia juga bersekolah di Sekolah Kebangsaan Seri Intan. Dia berada di darjah 1 Berlian juga. Si Amir ni pula dia ni memang manja sangat, biasalah anak yang terakhir. Tapi kadang-kadang dia pun degil ngan keras kepala, tapi dia ni pun boleh tahan la..... .

Ayah aku pula bernama Azlan bin Lin. Beliau bekerja sebagai guru di Sekolah Kebangsaan Seri Intan. Beliau adalah seorang yang tegas, garang dan kadang-kadang kelakor. Tapi yang peliknyakan dekat sekolah murid-murid lain semua kata ayah aku tak garang, tapi kat umah mcm garang je.

Ibu aku pula bernama Rozita binti paiman. Beliau juga bekerja sebagai guru di Sekolah Kebangsaan Kampong Melayu. Beliau seorang yang lemah-lembut tapi kadang-kadang garang juga. Biasalah dah buat salah mestilah kena marah.

Oklah, sekarang aku nak cerita pasal blog aku pula. Aku membuat blog aku berwarna pink kerana aku suka warna pink.
Sebab-sebab aku suka warna pink kerana:

Merah jambu atau merah muda atau sering pula disebut pink adalah corak warna yang merupakan perpaduan antara warna merah dan putih. Merah jambu sering dikaitkan dengan sifat-sifat dan hal-hal yang feminin.

Merah jambu juga merupakan warna bola snooker bernombor 6. Di Jepang, warna merah jambu mengandung makna homoseksualitas.

Warna dingin, adalah kelompok warna dalam rentang setengah lingkaran di dalam lingkaran warna mulai dari hijau hingga ungu (terdapat warna pink ataupun merah muda atau merah jambu). Warna ini menjadi simbol kelembutan, sejuk, nyaman dan sebagainya. Warna sejuk mengesankan jarak yang jauh.

1 comments:

amira azlan said...

Dari kecil lagi aku sudah minat pada warna pink. Aku pun tidak tahu kenapa aku suka warna pink. Pink juga sesuai dengan perempuan. Oleh itu, aku mengambil keputusan untuk memilih warna pink.